Представители на комисията на спортистите към Световната антидопингова агенция (WADA)

...
Представители на комисията на спортистите към Световната антидопингова агенция (WADA)
Коментари Харесай

Спортисти поискаха пълна забрана за Русия заради допинга

Представители на комисията на спортистите към Световната антидопингова организация (WADA) желаеха цялостна възбрана за присъединяване на съветски спортисти на олимпийските игри през 2020 и 2022 година поради допинг нарушаванията на страната. На среща в Лозана (Швейц) през днешния ден WADA би трябвало да реши какво наказване да бъде наложено на Русия поради операцията на данните от московската антидопингова лаборатория. Комисията по сходство (CRC) към този момент прикани за 4-годишно наказване за присъединяване в интернационалните шампионати. МОК обаче желае да разреши на руснаци да се състезават като неутрални, както беше на зимните игри в Пьонгчанг (Кор).

9 от 17-те членове на комисията на спортистите оповестиха, че цялостната възбрана на съветско присъединяване е " единственият подобаващ отговор ". " Откритите досега измами и операции ще бъдат окуражени с по-малък отговор. Към днешна дата съветската допинг сага господства три олимпиади, с четвърта на хоризонта. Актовете на машинация и корупция на Русия се подиграха освен с разпоредбите, само че и с тези, които ги основават и ги пазят ", се споделя в писмото.

Американската антидопингова организация (USADA), както и английската (UKAD) също приканиха за " допустимо най-тежки наказания против Русия ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР