Представители на еврейската общност в България остро осъдиха скандалния коментар

...
Представители на еврейската общност в България остро осъдиха скандалния коментар
Коментари Харесай

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата

Представители на еврейската общественост в България остро осъдиха скандалния коментар на Тома Белев, съгласно който: “Най-евтино са пътували евреите в конските вагони – изцяло безплатно”. Искрено ядосани, те се сплотиха към позицията, че скандалното изявление на претендента за столичен общински консултант от “Демократична България” е неуместно и неуместно.

Както “Труд” писа, коментарът на Белев, с изключение на насмешка с Холокоста, гази и редица интернационалните и български документи, признати от Организация на обединените нации, Съвета на Европейския съюз и Народното събрание. Пред “Труд” представители на еврейската общественост в България бяха безапелационни, че език на омразата, какъвто Белев е употребявал в изявлението си, е неприемлив.

Днес в редакцията на вестника се получи копие от писмо на Федерацията на ционистите в България, в което ръководителя на организацията Яков Джераси прикани премиера Бойко Борисов да освободи Тома Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество към Министерския съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР