Представители на Демократическата партия в Конгреса на САЩ внесоха проектозакон,

...
Представители на Демократическата партия в Конгреса на САЩ внесоха проектозакон,
Коментари Харесай

Американски конгресмени искат да попречат на Тръмп да организира среща на върха на Г-7 в голфклуба си във Флорида

Представители на Демократическата партия в Конгреса на Съединени американски щати внесоха проектозакон, целящ да попречи на президента Доналд Тръмп да провежда идната среща на върха на Г-7 в един от голфклубовете си във Флорида, съобщи Франс прес.

Текстът е импортиран по едно и също време в Камарата на представителите и в Сената. Той планува да се блокира всякакво федерално финансиране на тази среща на върха. Избраниците напомнят, че предходни конгреси на Г-7 са коствали до 40 милиона $.

Проектозаконът включва и задължението да се предадат на Конгреса всички документи, свързани с метода, по който е взето решението да се организира събитието на това място.

Предложението би могло да получи утвърждение в Камарата на представителите, където демократите имат болшинство, само че то има малко шансове да премине пред следения от републиканците Сенат.

В четвъртък Белият дом заяви, че идната среща на Г-7 ще се състои в голфклуба на Тръмп Нешънъл Дорал, покрай Маями, от 10 до 12 юни 2020 година.

Това провокира бурни реакции както измежду конгресмените, по този начин и измежду обществото. Доналд Тръмп "злоупотребява с президентската функционалност и нарушава закона, като пренасочва милиони долари на американците и пари от чужбина към фамилните си предприятия ", съобщи една от авторките на проектозакона, демократката от Камарата на представителите Лоуис Франкъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР