Представители на частни школи, образователни центрове и занимални обмислят протестно

...
Представители на частни школи, образователни центрове и занимални обмислят протестно
Коментари Харесай

Частни школи и образователни центрове ще отворят протестно на 1 април

Представители на частни школи, просветителни центрове и занимални обмислят протестно отваряне болести възбраната да работят присъствено до края на април, наложена със заповед на здравния министър. От сектора считат, че са обект на дискриминация и недоумяват за какво би трябвало да работят отдалечено, в случай че детските градини и яслите отварят порти на 5-и април.

 всички просветителни институции в страната да отворят порти от 1-ви април, защото, съгласно европейски и международни проучвания, учебните заведения не са съществена причина за разпространяването на COVID-19. Часове по-късно обаче излезе заповедта на здравния министър, точка 5 от която не разрешава присъствените занятия в частните школи, просветителни центрове и занимални до края на април.

Браншът е покъртен, разяснява пред БНР ръководителят на асоциацията Жаклин Кунович. Те показват неодобрение и засегнатост, че по риск за разпространяване на COVID-19, заповедта на здравния министър ги приравнява на обектите за забавление.

В писмото на Българската асоциация за неофициално обучение до здравните и просветителните управляващи се показват редица европейски и международни изследвания, съгласно които учебните заведения способстват в доста дребна степен за заразяване с COVID-19.

От асоциацията насочат зов към виновните лица в страната, вземащи решения в условия на COVID пандемия:  " Всички деца имат идентични потребности и равни права. Всички просветителни структури би трябвало да отворят вратите си и не би трябвало да ни разделят на частни, държавни и общински. Ние сме потресено от това разделяне в  ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР