Представители на благотворителната организация на българите в чужбина Ангели за

...
Представители на благотворителната организация на българите в чужбина Ангели за
Коментари Харесай

Благотворителна организация осигурява безплатни медицински прегледи в Силистренско

Представители на благотворителната организация на българите в чужбина " Ангели за България " организират безвъзмездни медицински прегледи в  десет обитаеми места в силистренска област, оповестиха пред Българска телеграфна агенция от Женско съдружие " Екатерина Каравелова ", което е сътрудник на благородната идея.

От " Ангели за България " обезпечават възнаграждението на екип от доктор, водач и обществен служащ , разноските за гориво, медикаменти и консумативи. Всеки един обзор ще съдържа премерване на кръвно налягане, преслушване на гърдите, ЕКГ, тест за кръвна захар, премерване на сатурация, обзор на гърло, чуване и взимане под внимание на недоволствата на пациента, предприемане на следващи дейности.

„ В българските села липсва медицински личен състав от над 20 години. Лошата инфраструктура, неналичието на превоз, ниските пенсии и изселването на младежите към градовете, трансфораха възрастните хора в жертви на несъответстващото ръководство “, показват от благотворителната организация.

Прегледите ще продължат до края на август.

“Ангели за България ” е благотворителна организация , основана във Англия от родолюбиви българи, които имат вяра, че могат да оказват помощ на нуждаещи се в родината им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР