Представител на сирийските кюрдски милиции заяви, че войната срещу Турция

...
Представител на сирийските кюрдски милиции заяви, че войната срещу Турция
Коментари Харесай

Кюрдите подготвят „кошмар“ за Турция

Представител на сирийските кюрдски милиции съобщи, че войната против Турция навлиза в нова фаза, която ще бъде партизанска война, заяви радио „ Б92 “. По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган разгласи успеха на турците в Африн.

На 20 януари турските въоръжени сили и сирийски бунтовници щурмуваха северната част на Сирия, с цел да прочистят Африн и региона от наличието на Отряда за национална самозащита, който Анкара преглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

Представителят на сирийските кюрди Отман Иса съобщи, че откритата война ще премине в партизанска такава, която ще е „ призрачен сън “ за Турция. Той уточни, че кюрдските милиции ще запазят наличието си в региона на Африн и при всеки вероятен случай ще атакуват турските сили и сирийските им съдружници.

„ Ние ще се превърнем в непрекъснат призрачен сън за тях “, даде обещание Отман Иса. Сирийските демократични сили, подкрепени от Турция, към този момент откриха надзор над центъра на Африн. От началото на интервенцията бяха убити близо 3500 терористи, показаха от Генералния щаб на турската войска.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР