Представител на провъзгласилия се за временен президент на Венецуела Хуан

...
Представител на провъзгласилия се за временен президент на Венецуела Хуан
Коментари Харесай

Представител на Гуайдо е поискал среща в американското Южно командване

Представител на провъзгласилия се за краткотраен президент на Венецуела Хуан Гуайдо е изискал среща в Южното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, два дни, откакто опозиционният водач съобщи, че ще се опита да отвори контакти с армията на Съединени американски щати в опит да принуди президента Николас Мадуро да подаде оставка, заяви ДПА.

Карлос Векио, делегат на Гуайдо в Съединени американски щати, заяви в понеделник в Туитър, че " по указания от краткотрайния президент Хуан Гуайдо ние публично поискахме от Южното командване среща с техническа делегация, с цел да обсъдим стратегическото и оперативното обмисляне с предпочитана цел преустановяване на страданията на нашия народ и възобновяване на демокрацията ".

В събота Гуайдо съобщи, че е изискал от Векио, който Вашингтон признава за дипломат на Венецуела, да отвори " директна връзка " с Южното командване на Съединени американски щати, с което да разиска допустима военна " съгласуваност ".

В писмо до Южното командване Векио загатва и за " въздействието на неканени непознати сили, които слагат нашата и други страни в заплаха ", очевидно намеквайки за изказванията за наличие на кубински войски във Венецуела. Хавана отхвърля да има военни сили в страната.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е казвал, че не изключва опцията за военна намеса във Венецуела. Въпреки това американска военна интервенция към този момент наподобява малко евентуална, разяснява ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР