Представител на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщи, че има

...
Представител на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщи, че има
Коментари Харесай

ЕМА: Има връзка между ваксината на AstraZeneca и тромбозата

Представител на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) заяви, че има връзка сред имунизацията на AstraZeneca и образуването на кръвни съсиреци (тромби), въпреки че повода остава неразбираема, осведоми Агенция Франс Прес.

Д-р Марко Кавалери, ръководител на работната група на Европейската организация по медикаментите за COVID-19, заяви в изявление за италианския вестник "Ил Месаджеро ", че "според мен в този момент можем да кажем, че е ясно, че има връзка с имунизацията ", макар че остава неразбираемо какво предизвиква такава реакция.

Той означи, че връзката ще бъде доказана от организацията през идващите часове.

Кавалери сподели, че се пробват да схванат какво се случва.

"Сред имунизираните има повече случаи на церебрални тромбози...сред младежите от това, което чакаме ", добави той.

В средата на март Комитетът за оценка на риска в региона на фармакологичната зоркост (PRAC) към Европейската организация по медикаментите (ЕМА) реши, че имунизацията на AstraZeneca е "безопасна и ефикасна " и изгодите са по-големи от вероятните опасности. Тогава бе обявено, че имунизацията не е обвързвана с повишен общ риск от случаи на тромбоемболизъм или кръвни съсиреци.

Редица европейски страни краткотрайно стопираха използването на имунизацията поради случаи на тромбоемболизъм, а след това множеството възобновиха използването на имунизацията, само че единствено при хора на възраст над 60 година

Първи австрийските здравни управляващи стопираха потреблението на партида, откакто 49-годишна жена умря в резултат на голям брой тромбози 10 дни след слагане на имунизацията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР