Представител на британското разузнаване MI-6 и бивш британски специален пратеник

...
Представител на британското разузнаване MI-6 и бивш британски специален пратеник
Коментари Харесай

ТАСС: Британското разузнаване се е срещало с терористи в Сирия

Представител на английското разузнаване MI-6 и някогашен английски специфичен делегат за Либия Джонатан Пауъл са се срещали с водача на терористичната група Джабхат ал Нусра - Абу Мохамед ал Джолани. Това заяви пред ТАСС дипломатически източник в Москва.

" Според информацията специфичните служби на западните страни освен индиректно, само че и непосредствено откриват контакти с интернационалните терористични групировки, настоящи в Сирия. Лидерът н " Ан-Нусра " Абу Мохамед ал-Джолани се е срещал представител на английското разузнаване MI-6 и някогашния английски специфичен делегат за Либия Джонатан Пауъл ", споделя източникът.

Според него главната тематика на полемиката на срещата е опцията за изключване на Хаят Тахрир Ал-Шам (едно от имената на Джабхат ал-Нусра) от описите на терористичните организации. Освен това е било реализирано съглашение за поддържане на непрекъснат канал за връзка с интернационалните терористи, приети като такива от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, твърди източникът.

" Британската страна предложи Хаят Тахрир ал-Шам да заявява отхвърли си да продължи подривната активност против западните страни и да откри тясно съдействие с тях. Мохамад ал Джолани е бил посъветван да даде изявление пред американски публицисти, с цел да сътвори позитивен имидж на терористичната формация, ръководена от него ", разяснява неназованият източик.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР