Представени на глобалната онлайн премиера по-рано тази година, моделите от

...
Представени на глобалната онлайн премиера по-рано тази година, моделите от
Коментари Харесай

Новата генерация Neo QLED телевизори на Samsung - революция ...

Представени на световната онлайн премиера по-рано тази година, моделите от Neo QLED гамата на Samsung са измежду най-впечатляващите тв приемници на пазара и желан избор за ценителите на качествения тон и картина, присъщи за продуктите на компанията. Изключително финото и точно ръководство на светлината, което се реализира с помощта на новите светодиоди Quantum Mini LED, промени съществено преживяването пред (вече не толкова) дребния екран. Neo QLED разчита на технология с квантови точки с наноразмер, с цел да даде 100% размер на цветовете на всичко, което гледаме, даже и при най-светлите подиуми. Технологията Quantum HDR обезпечава впечатляващо визуализиране на черните и светлите нюанси, тъй че да виждаме всеки подробност, който не трябва да пропущаме.



Докато към момента се радваме и изумяваме от предходните QLED модели, от Samsung зарадваха родните консуматори с чисто. И изцяло в стила на компанията, тв приемниците от новата гама стъпват върху сполучливите нововъведения на предшествениците си, като в същото време надграждат индикаторите във всяка обособена категория.

Още от първата среща с новия Neo QLED разбираме, че пред нас имаме освен тв приемник, а портал към една свръх реален свят. Наистина е доста подредена машина. Samsung са се постарали премиум моделите им да бъдат извънредно минималистични - с съвсем еднакъв тил и супер тъничък непряк профил, който когато устройството е изключено, съвсем се слива със самия екран, трансформирайки го в едно от най-стилните решения за всеки дом или офис.

Огромен плюс е централната стойка на новите Neo QLED тв приемници, която прави позиционирането на тесни повърхности надалеч по-лесно. В кутията пък ще намерим още една изненада – дистанционното управление Samsung One Remote, кото прави смарт преживяването още по-добро и работи извънредно интуитивно. То е снабдено със слънчево зареждане, което работи безотказно даже и с осветлението от лампите във всекидневната ни, да вземем за пример.

Що се отнася до свързаността - от Samsung са се погрижили да имаме разполагаем всеки вероятен порт. Освен това Samsung Neo QLED разрешава да се види на практика всеки подробност с невероятна 4К или 8К резолюция (в взаимозависимост от модела, който изберете), копринено гладки 120 фрагмента в секунда и ниско време за реакция от 5.8 ms. Това, е гаранция, че тв приемникът ще се трансформира в обичания и на всички геймъри. Новият Neo QLED идва и с вграден Bluetooth, което прави опциите за свързване с други устройства и външна страна на практика безкрайни.



Вътрешността на новите Neo QLED тв приемници, обаче, е може би най-важното. Минисветодиодите, които основават магията на екрана, са с към 40 пъти по-малки спрямо с други сравними модели на пазара. Те са подредени в почти 800 зони с самостоятелно затъмняване, в съпоставяне със 120-те в предходните тв приемници Samsung QLED. Светлината свети през „ микрослой “, който я води през квантовите точки, които по-късно обезпечават цвета. А цветовете на Neo QLED са плътни, наситени, ярки и живи.

Операционната система Tizen на Samsung продължава да бъде най-хубавият ефирен интерфейс и през тази година изгледите са компанията да продължи да я надгражда. Перфектно допълнение към нея пък са функционалностите Tap View и Multi View. С MultiView умерено може да отворим до 4 прозореца на екрана, а Tap View функционалността разрешава шерването на филми или музика от смарт телефона на тв приемника единствено с едно допиране.



Резултатът от цялата тази информация и множеството нови технологии и усъвършенствания се вижда още с първото стартиране на тв приемниците от новата серия Neo QLED. Реакцията на всеки, постоянно е „ wow! “ И може би нищо не разказва по-добре потребителското преживяване, което в действителност оставя без мирис феновете и изцяло трансформира визията за гледането на филми у дома като стоене пред „ дребния екран “.

Една от версиите с 65-инчов екран, която съумях да тествам, основава чувството за доста по-голям екран, с помощта на Quantum Dot и Quantum HDR технологиите. В композиция с тях от Samsung употребяват и специфична антирефлекснa технология, която понижава разсейването от светлинни отблясъци, без значение какъв е ъгълът, от който гледаме. Големият плюс на Neo QLED обаче идва в светли пространства. Яркостта и контрастът, който екранът дава, даже и подложен против директна слънчева светлина, са без аналог.

С всекидневните задания новият Neo QLED се оправя повече от добре - филми, спорт, игри, сърфиране в мрежата, гледане на стийминг - всичко наподобява ужасно. А това е нещо, което не може да се каже за множеството тв приемници на пазара, и е още една област, в която Samsung излизат с едни гърди напред. С тази нова гама Samsung изцяло декларира лидерската си позиция за 15-та поредна година на ТВ пазара. Изненадващо даже за самия мен, екранът на Neo QLED има още един голям плюс - новите технологии и мини диодите го вършат несъмнено най-подходящия тв приемник за обработка на фотоси и клипове.



Значително надграждане имаме и при звука, който неизбежно ще съпътства съвършената картина. За това се грижи SpaceFit Sound, който проучва обкръжаващата среда в помещението и по-късно автоматизирано калибрира звука на тв приемника до оптимални настройки. На доктрина звучи някак необичайно, само че щом един път се докоснете до тази екстра, повече няма да може да се разделите с нея (особено в случай че гледате филми с приказливи и шумни приятели). За геймърите пък тази функционалност би била скъпа.

В умозаключение може да кажем, че новата серия на Samsung е брилянтна във всяко отношение. Корейската компания за следващ път съумява да надмине себе си и да ни предложи тв приемник, който обаче по нищо не наподобява на съперниците си - освен като технологии и нововъведения, само че и чисто образно. Повече информация за Neo QLED може да намерите в формалната страница на Samsung за България. Аз обаче ви предлагам бързо да идете до някой магазин от тяхната партньорска мрежа, в който ще може да видите онлайн революцията при тв приемниците в лицето на новия Neo QLED.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР