Представен като проект с работно заглавие "Нанук" на "София мийтингс"

...
Представен като проект с работно заглавие "Нанук" на "София мийтингс"
Коментари Харесай

Ага спечели Сърцето на Сараево

Представен като план с работно заглавие "Нанук " на "София мийтингс " през 2014 година, където получи премиите на "Mediterranean Film Institute " и "Synchro Film ", "Video & Audio ", Виена, филмът "Ага " продължава фестивалния си път с успех в Сараево, където завоюва огромната премия за най-хубав филм "Сърцето на Сараево ".
Премиерата на "Ага " беше през февруари в главния конкурс (извън състезанието) като закриващ филм на "Берлинале ", а през март откри публично 22-рото издание на Международния "София филм фест ". Дебютният филм на Милко Лазаров "Отчуждение " също бе част от програмата на "София мийтингс " и бе селектиран за премиерно показване на най-стария фестивал в света - във Венеция. В Сараево "Ага " се състезаваше с още девет кино лентата в главния конкурс, а ръководител на журито беше иранският сценарист и режисьор Асгар Фархади.
Милко Лазаров и Симеон Венциславов са създатели на сюжета на "Ага ", който през 2015 година в конкуренция с още 10 плана от общо седем източноевропейски страни беше отличен с влиятелната премия "Кшищоф Кешловски " на "ScriptEast " в Кан за сюжет от Източна и Централна Европа. Преди това "Ага " завоюва две награди за план на "София мийтингс ", там продуцентите съумяха да привлекат като сътрудник Гийом дьо Сей, "Arizona Productions ". Продуцент на "Ага " е Веселка Кирякова, която работи с Милко Лазаров още от първия му филм "Отчуждение ". Оператор на кино лентата е Калоян Божилов.
Сюжетът на българо-германско-френската копродукция придвижва феновете в юрта измежду снежните полета на севера, с цел да опише история за конфликта на цивилизациите през призмата на любовта и човешките взаимоотношения.
"Ага " е мажоритарна българска копродукция с присъединяване на Германия и Франция. Продуцент е "Ред карпет " - Веселка Кирякова, копродуценти са "42film ", "Arizona Productions ", Българска национална телевизия, ZDF/Arte. Филмът е сниман с финансовата поддръжка на Националния кино център, Mitteldeutsche Medienfеrderung, Aide aux Cinеmas du Monde, Centre national du cinеma et de l`image animee, Institut Fransais, научи ДУМА от Светлана Дамянова от "Арт фест ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР