Предсрочните избори за Народно събрание в България отново се осъществяват

...
Предсрочните избори за Народно събрание в България отново се осъществяват
Коментари Харесай

Как да се предпазим от КОВИД в изборните секции

Предсрочните избори за Народно заседание в България още веднъж се реализират на фона на пандемията от COVID-19. За сигурността както на гласоподавателите, по този начин и на уредниците на изборния развой, е належащо да се съблюдават някои на практика ограничения. 

Какви са те и какво можем да създадем, с цел да се предпазим от болест? Отговорите дават от . 
 
Всички наставления на Министерството на здравеопазването би трябвало да се съблюдават. Същото важи и за всички локални ограничения в съответната пълномощия.  
 
Най-важно, само че не само, е да се обърне внимание на въздуха. Според публични източници, болестта се популяризира и посредством капчици, за които дистанцията е от голяма важност, и посредством аерозоли, които са с по-малък диаметър и които могат свободно да се носят из въздуха без да признават отдалеченост. Поради това, въздухът не би трябвало да се застоява. Провеждането на изборите при отворени прозорци е най-хубавото противопоставяне на това, тъй като би предотвратило акумулирането на аерозоли. Ако това не е допустимо, то периодическото и постоянно (например на половин час) проветряване за 5-10 мин., поради новите по-заразни разновидности, е идната допустима мярка за отбягване на струпване на аерозоли. 

Паралелно с това може да се употребяват преносими микроцидни въздушни филтри за в допълнение филтриране на въздуха, като това не замества проветряването. 

Препоръчително е храненето да не се прави на закрито. Ако това не е допустимо, и единствено в специфични случаи на наблюдаващи, покровители и други, които не е оправдано да напущат, може би е добре за доста малко да се употребява самият отворен прозорец, гледайки на открито.

Тъмната стаичка също е добре да не е херметически затворена, а да има въздушна връзка с останалото помещение, като в същото време не се нарушава тайната.
 
Раздаването на самостоятелни писалки, ръкавици и защитни средства и наложителното им слагане там преди влизане е значимо. Важно е и наложителното дезинфекциране. 

Ръкавиците биха били доста потребни при машинно гласоподаване за отбягване на допиране на повърхнина от доста хора, както и за дръжките на вратите, в случай че това се постанова, като за предпочитане е вратите да са отворени авансово и да се ограничи докосването им до най-малко. Ако няма ръкавици, втората опция е да се употребява кухненска салфетка или сходна еднократна материя при отваряне на вратите. 

Ограничаването на броя на хората в постройката до вероятния най-малко може да стане като хората чакат в колите си или извън, при хубаво време и където това е допустимо. Добре е чиновник да изяснява реда при идване и да извиква хората, когато им пристигна реда. Много положително решение е да има обезпечено руло с номера. Човек откъсва своя номер и може да отиде да се разноски до момента в който чака, като заобикаля чакането на място и надлежно скупчването на хора. Може да се намерения за попълване на декларациите още преди влизането, посредством раздаването им до момента в който хората чакат, да вземем за пример в транспортните средства или по различен метод на открито, за секции с огромни паркинги за понижаване на времето на престой в постройката.
 
Когато гласоподавателят остави документите си за идентичност, те би трябвало да се допират от членовете на СИК с прясно дезинфекцирани ръкавици за всеки обособен документ. 
 
Важно е да се съблюдават и всички оповестени противоепидемични ограничения. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР