Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска управляващите в Република Северна

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска управляващите в Република Северна
Коментари Харесай

Мицкоски заплаши - напуска политиката, ако българите бъдат записани в конституцията на РСМ

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски изиска ръководещите в Република Северна Македония незабавно след отпуските да свикат съвещание на Народното събрание по тематиката за конституционните промени. Ако над 80 депутати гласоподават за промени в главния закон за в нея да бъдат записани и българите, той сподели, че на идващия ден ще се отдръпна вечно от политиката. В противоположен случай обаче желае предварителни парламентарни избори, съобщи организация МИА, представена в Българска телеграфна агенция.

Вярвам във всеки народен представител от парламентарната група, водена от ВМРО-ДПМНЕ, че при тези условия няма да гласоподава за смяна на конституцията и в случай че стане нещо такова, ще напусна трайно политиката. Защото имам вяра изцяло във всички, сподели той.

Мицкоски ще има през днешния ден срещи с съдружните сътрудници за разяснения по въпроса за референдума и възможното съвещание за конституционните промени. Имах срещи с четири от съдружните сътрудници. Продължавам с консултациите, до момента в който не се разберем с всички съдружни сътрудници, след това в границите на партията, Изпълнителния комитет и така нататък, и когато Народното събрание стартира да действа, ще излезем с дефинитивно мнение за референдума, само че мисля, че позицията е ясна, повторихме я няколко пъти, сподели Мицкоски.

ВМРО-ДПМНЕ желае да бъде призован референдум, на който жителите да изразят мнението си по въпроса дали одобряват към този момент подписания двустранен протокол с България.

Той беше подписан на 17 юли в София от министрите на външните работи на Северна Македония и България Буяр Османи и Теодора Генчовска. Освен измененията в конституцията той планува прогрес в решаването на историческите разногласия и преустановяване на говора на омразата. Подобни ограничения бяха заложени още в контракта за добросъседство сред двете страни от 2017 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР