Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов настоя гражданите да

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов настоя гражданите да
Коментари Харесай

Лозан Панов: Гражданите трябва да имат достъп до проверките срещу магистрати

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов настоя жителите да имат достъп до инспекциите против магистрати, съобщи БНР.

В писмо до Инспектората на Висшия правосъден съвет арбитър номер едно изиска копие от цялата документи за всички осъществени по отношение на самия него инспекции.

Панов е безапелационен, че информацията за работата на магистратите и техните дейности е постоянно от публичен интерес. Воден от това схващане, написа той, е дал и единодушието си да бъдат предоставени в цялостен размер поисканите от жител копия от документи, свързани с осъществените от Съдебния инспекторат инспекции персонално против него.

Лозан Панов напомня, че във връзка с две от тях също е желал информация, само че е получил отводи.

В писмото си до органа, ръководен от Теодора Точкова, ръководителят на Върховния касационен съд обръща внимание, че инспекциите против него са били предшествани от извънредно подробна и изобилстваща от елементи информация, съдържаща персонални предварителни оценки, в това число и от основния контрольор.

Начинът, по който инспекторатът резервира цялостно безмълвие при завършването на тези инспекции, опонира на изказванието Ви, че го вършиме, с цел да не се дискредитира проверявания магистрати и с цел да не се накърняват правата му, написа Лозан Панов до Теодора Точкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР