Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов критикува президента Румен

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов критикува президента Румен
Коментари Харесай

Лозан Панов остро критикува президента Радев за първончалната му пасивност

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов подлага на критика президента Румен Радев поради в началото демонстрираната безучастност към делата на правосъдната система.

" Ролята на президента не е да гледа в профил. Всъщност, президентът изживя своя парламентарен катарзис, когато преторианската армия на Гешев почука на неговата врата и влезе в президентството ", споделя Панов в изявление за bTV, което ще бъде излъчено в четвъртък сутринта.

" Трябва да кажем и няколко думи за споделената роля на президентството. Спомняте ли си " ЦУМ-гейт "? Тогава имаше цялостни учредения да се търси отговорност на господин Цацаров като основен прокурор. Тогава той (Радев) сподели: Крамолите във Висшия правосъден съвет не са дневния ред на България. Всъщност, години по-късно се оказа, че дневният ред на Висш съдебен съвет стана и дневен ред на страната с избора на основния прокурор. Не имам вяра в месиите, тъй като преди да вдигнеш юмрука, не съм чул той да е имал някакво изказване, което да е ориентирано към господин Цацаров ", сподели Панов.

Той сподели, че " ръководещите мислят за правосъдната система, когато отидат в съпротива. Тогава им би трябвало една самостоятелна правосъдна система ". Панов отхвърля, че ще бъде претендентът за президент на " Демократична България " на изборите през ноември, каквито слуховете се разпространяваха преди няколко седмици.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР