Председателят на Върховния касаицонен съд в оставка Лозан Панов се

...
Председателят на Върховния касаицонен съд в оставка Лозан Панов се
Коментари Харесай

Лозан Панов очаква да бъде избран нов председател на касационния съд

Председателят на Върховния касаицонен съд в оставка Лозан Панов се надява днешното съвещание на Висшия правосъден съвет да завърши с избор на негов правоприемник. Това очакване изрази той преди началото на съвещанието. Панов направи ангажимента, че " дефицитът на достолепие измежду мнозина от членовете на Висш съдебен съвет " слага под въпрос всяка прогноза, само че акцентира, че професионалните и нравствените качества на претендента - съдията от Върховен касационен съд Галина Захарова, са довели да безапелационната поддръжка на висшите съдии и че кадровият орган би трябвало да се съобрази с тази поддръжка.

Миналата седмица общото заседание на Върховен касационен съд поддържа единомислещо кандидатурата на Галина Захарова, която е единственият претендент за поста.
Задълбочен спор всъщност за ръководител на Върховен касационен съд чака и министърът на правораздаването Надежда Йоданова

Съдийското самоуправление е висша полезност, а единомислещата и безапелационна поддръжка от пленума на Върховния касационен съд за кандидатурата на арбитър Галина Захарова за ръководител на съда би трябвало да е сладкодумен знак за членовете на Висшия правосъден съвет. Очаквам изчерпателен спор всъщност. Така министърът на правораздаването Надежда Йорданова,която е и председателстващ Висш съдебен съвет, отговори на въпроса какви са упованията й от започващото съвещание на съвета, на което се разисква кандидатурата на съдията от Върховен касационен съд Галина Захарова за правоприемник на Лозан Панов.

Оставката на ръководителя на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров по никакъв метод няма да спре вижданията и използването на промяната на комисията, разяснява още министър Йорданова в отговор на въпроси за изненадващата оставка. Тя посочи, че не познава претекстовете му, само че по думите й измененията в КПКОНПИ са кардинален въпрос, който няма общо с оставката на Цацаров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР