Председателят на управляващата полска консервативна партия Право и справедливост Ярослав

...
Председателят на управляващата полска консервативна партия Право и справедливост Ярослав
Коментари Харесай

Ярослав Качински с критики към Германия

Председателят на ръководещата полска консервативна партия " Право и правдивост " Ярослав Качински разкритикува през днешния ден превъзходството на Германия в Европа, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Той упрекна Германия, че се пробва да осъществя посредством мирни способи проектите си, които искаше едно време да осъществя посредством военни способи. Качински, считан за главен пълководец на ръководещата десница в Полша, постоянно насочва офанзиви против Германия и Европейски Съюз. Той е на обиколка в страната и произнесе тирада през днешния ден в Легница, в Югозападна Полша. Там той предизвести, че силата на Европа се корени в силата на народите на Европа и в огромна степен в силата на суверенните страни. 

Той разкритикува " обстановката на доминация, която е една обстановка, в която посредством мирни способи, една от европейските страни, която през днешния ден е най-голямата след Русия, осъществя проектите си, които искаше едно време да осъществя посредством мирни способи ". " Това е веднъж, който води към рецесията и към нещастието. Не единствено на Полша, само че и на Европа. А  също и на Германия ", предизвести Качински.

Паралелно с антигерманската и евроскептичната реторика, която, съгласно полската съпротива, е обвързвана частично с предизборната акция в страната за изборите, планувани за есента на 2023 година, полските управляващи наскоро започнаха и дипломатическа атака, с цел да изискат от Германия репарации за вредите от Втората международна война, оценени от Варшава на 300 милиарда евро. Според Германия Полша се е отказала от репарации през 1953 година и е удостоверила това на няколко пъти.

В този подтекст Варшава отхвърли в края на ноември немско предложение Берлин да й прати американски системи за противовъздушна защита " Пейтриът " след рухването на ракета в Полша, при което бяха убити двама души. Полското държавно управление предложи вместо това Германия да трансферира това съоръжение на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР