Председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова заяви, че първото

...
Председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова заяви, че първото
Коментари Харесай

Камелия Нейкова: Една от първите задачи на ЦИК е да определи още колко машини трябва да се купят

Председателят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова съобщи, че първото съвещание на комисията ще се организира незабавно след обнародването на указа на президента Румен Радев за назначение на състава на новия орган.

Една от първите задания на ЦИК ще бъде да се дефинира още какъв брой машини ще би трябвало да се купят предварителните парламентарни избори. Трябва да се почисти и въпросът към заплащането на старите машини, тъй като през последните дни стана ясно, че контрактуваните над 40 млн. лева към момента не са преведени на " Сиела норма ".

" Договорът сред ЦИК и изпълнителя е подписан за 9600 машини. Тепърва следва да установим къде ще се съхраняват тези машини, какво е тяхното положение, дали е трансферирана собствеността на страната. Разбирам от медиите, че цената на машините не е платена на изпълнителя ", сподели Нейкова. Тя изясни, че ще предложи систематизиране на дейностите, тъй че да се усъвършенства работата на ЦИК.

Първите решения се чакат още тази седмица. " С сътрудниците сме готови за провокациите на изборното законодателство, което се трансформира като трайна процедура директно преди да бъда планувани съответния тип избори. Може би, ще има компликации, само че те би трябвало да бъдат решени по ефикасен метод ", сподели Нейкова.

Трябва да се дефинира редът за гласоподаване зад граница и точния бюджет за вота.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР