Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев от коалицията ГЕРБ-СДС

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев от коалицията ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Столична община отнема пазар на район „Лозенец“

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев от обединението ГЕРБ-СДС и представителите на Българска социалистическа партия Николай Велчев и на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера ще внесат през днешния ден отчет за основаването на краткотраен пазар пред РУМ „ Черни връх “ в регион „ Лозенец “. Това заяви самият Георгиев. Така ръководещите в София – групите на ГЕРБ-СДС и ВМРО-„ Атака “ и групата на Българска социалистическа партия считат да се опълчват на желанието на кмета на регион „ Лозенец “ Константин Павлов, който е представител на „ Демократична България “, да понижи пространството, на което е ситуиран пазара, и да провежда на част от него споделено пространство за обществени събития. Според Георги Георгиев срещу желанията на районния кмет са и огромна част от жителите на „ Лозенец “, от които към 1 400 души са са подписали в подписка срещу закриването на пазара.

„ Сезирани сме с подписка от над 1 000 столичани, а ми споделиха, че към тях има и още 400. Не разбирам упорството и желанието на кмета на „ Лозенец “ да отстрани пазара, като ¾ от неговата повърхност бъде планувана за сцена за събития. Какви подиуми за събития на метър и половина от най-оживения бул. „ Черни връх “?! Кой ще отиде там да гледа някакво събитие или ще си пусне детето?! На последващо място, да не забравяме, в близост има живущи. Пазарът на РУМ „ Черни връх “ е значим за столичани, значим е за хората на регион „ Лозенец “. Не виждам причина да го премахнем. Затова ще създадем всичко допустимо да възложим този пазар на някое от нашите общински сдружения (Георгиев има поради „ Пазари Възраждане “, „ Пазари Юг “, „ Пазари Запад “, „ Пазари Изток “ или „ Пазари Север “ – б.р.). Ще премахнем осемте павилиона начело, с цел да има видимост от булеварда. Напролет имаме желание да възобновим площадката и да я създадем един привлекателен градски пазар “, разяснява шефът на СОС.

„ Демократична България “ отговори, че ръководителят на столичния парламент постанова мнението си, без да го съгласува с районната администрация и без да е извършено публично разискване. „ Безспорен факт е, че един от главните проблеми на нашата столица е презастрояването и неналичието на задоволително публични площи от обществено значение. В „ Лозенец “ този проблем е изключително знаменателен.Затова е извънредно значимо във всяко, въпреки и малко обществено пространство, да бъдат вложени задоволително обич и разсъдък, тъй че, всички жители да го употребяват и да му се радват.Пространството е било неглижирано неведнъж през годините. Затова една от първите на задания на кмета на „ Лозенец “ Константин Павлов беше да потърси разновидности, с които това скъпо за жителите на „ Лозенец “ място да получи нужната грижа и внимание.Неговата идея планува част от пространството да остане пазар, от какъвто в регионът има потребност. Другата част, съгласно него, би трябвало да бъде освободена от преместваеми обекти и да стане споделено пространство.Най-демократичният инструмент да бъде чут гласът на жителите е организирането на необятни публични съвещания, на които да бъдат прегледани всички визии и хрумвания за това пространство, а по-късно всичко това да бъде показано на Столичния общински съвет за разискване и утвърждение “, разясниха от „ Демократична България “ във „ Facebook “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР