Председателят на специалната комисия по отбрана на британския парламент Тобайъс

...
Председателят на специалната комисия по отбрана на британския парламент Тобайъс
Коментари Харесай

Лондон обмисля по-голяма военна помощ за Тайван

Председателят на специфичната комисия по защита на английския парламент Тобайъс Елууд сподели, че има доста за проучване в увеличението на военната помощ за Тайван и че е обсъдил програмата за подводници на острова, до момента в който е бил на посещаване в Тайпе предходната седмица, заяви " Ройтерс ".

Англия, сходно на множеството страни, няма публични дипломатически връзки с Тайван, само че ускори поддръжката си за острова пред лицето на възходящата военна опасност от Пекин, както и други западни народи.

Докато Съединените щати са най-важният задграничен източник на оръжия за Тайван, английските компании оказват помощ за създаването на новия флот на Тайван от локални подводници.

" Ще се постарая да върна моята комисия през май, с цел да прегледа това по-подробно ", сподели той в отговор на въпроси.

Елууд, народен представител от ръководещата Консервативна партия и някогашен министър на защитата, сподели, че е обсъждал и локалната стратегия за подводници на Тайван по време на пътуването си, но добави, че би трябвало да научи малко повече за това, преди да каже нещо обществено.

Докато беше в Тайпе, Елууд се срещна с президента Цай Инг-вен, външния министър Джоузеф Ву и Уелингтън Ку, ръководител на Съвета за национална сигурност на Тайван.

Той сподели, че Великобритания би трябвало да има по-голямо военно участие в региона на сигурността с Тайван, което съгласно източниците по сигурността значително се случва при затворени порти, и би трябвало да бъде по-смела в поддръжката на Тайван в интернационален проект.

" Англия пристъпи напред, повече от други народи, в помощта на Украйна. След това последваха други народи. Нищо не би трябвало да ни пречи да създадем същото още веднъж с Тайван, сподели Елууд. Има толкоз доста уроци, които могат да бъдат извлечени от нашата плашливост в Украйна. Икономическите последствия и последствията за сигурността персонално карат доста западни водачи да осъзнаят нелепостта да не предотвратят нашествието преди всичко. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР