Председателят на Селскостопанската академия проф. Мартин Банов и заместник-директорът на

...
Председателят на Селскостопанската академия проф. Мартин Банов и заместник-директорът на
Коментари Харесай

Заподозрените за схема с фотоволтаици професори са на свобода срещу солидни парични гаранции

Председателят на Селскостопанската академия проф. Мартин Банов и заместник-директорът на Института по почвознание, агротехнологии и отбрана на растенията " Пушкаров " проф. Венета Кръстева излизат от ареста против парична гаранция. Това е решил Софийският градски съд, заяви Българска телеграфна агенция.

Пенкова ще би трябвало да заплати 40 хиляди лева парична гаранция, а Банов - 30 000 лв..

Двамата са упрекнати от прокуратурата, че понижавали категорията на аграрни земи, обявявайки ги за неплодородни, с цел да се даде опция на трети лица да изградят слънчеви централи на тях, като по този метод си набавили имотна полза. Те бяха задържани преди дни по време на акция в София, Сливен, Стара Загора, Бяла, Кърджали, Момчилград и Хасково.

Съдът е приел, че по отношение на двамата има обосновано съмнение за съпричастност към закононарушението, за което са упрекнати. Имало и заплаха от осъществяване на закононарушение, извод за което може да се изведе от продължителността и повторяемостта на закононарушението. Високите постове, които заемат двамата, също повишавал риска от осъществяване на закононарушение съгласно съда, който е приел, че няма заплаха от укриване от страна на двамата. Решението на съда предстои на тъжба и митинг пред апелативния съд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР