Председателят на сдружение Съюз на автосервизите Емил Германов заяви, че

...
Председателят на сдружение Съюз на автосервизите Емил Германов заяви, че
Коментари Харесай

5300 автосервиза в България, 80% от тях - в сивия сектор

Председателят на съдружие " Съюз на автосервизите " Емил Германов съобщи, че " сивият " бранш при ремонтите на коли у нас е към 80%. Той посочи като аргументи за това опорочения надзор на институциите и неналичието на нормативна база в сектора.

" Много от автосервизите работят без никакви контракти и условия за сигурност. Цените при тях са два- три пъти по-ниски, тъй като не заплащат никакви налози и осигуровки. За да се приближат до цените на незаконните сервизи, се постанова записаните обекти да вършат взаимни отстъпки с качеството. Държавата и общините не желаят да се занимават с казуса ", предизвести Германов.

В началото на 2017 година в страната са били регистрирани над четири милиона автомобила. От тях, на възраст над 10 години, са към 3.5 милиона. Броят на старите коли се усилва, тъй като годишно се записват повече от 200 хиляди остарели коли и едвам 30-тина хиляди нови, сподели Германов. Той уточни, че поддържа концепцията, да се забрани вноса на леки коли, които са по-стари от 10 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР