Председателят на Съдийската комисия на БФС Костадин Гергинов беше гост

...
Председателят на Съдийската комисия на БФС Костадин Гергинов беше гост
Коментари Харесай

Шефът на футболните съдии: Атаките срещу мен започнаха след Царско село-Лудогорец

Председателят на Съдийската комисия на БФС Костадин Гергинов беше посетител в " Студио Дерби ", с цел да отговори на неспиращите офанзиви към него поради зачестилите неточности на реферите. Той внесе повече изясненост по въпроса, който се разяснява доста в последно време - за какво съдии от София свирят на столични тимове. Освен това шефът вметна, че наказателните удари в интерес на Лудогорец против Монтана и за Арда против ЦСКА в 23-ия кръг на efbet Лига са вярно отсъдени.

" И двете дузпи са защитими от съдийско естество. Не са такива, каквито да кажете: " Да, дузпа е и така нататък ", само че са защитими. Има контакти в двете. На Лудогорец има преса, смачкват го състезателя. При ЦСКА има задържане, завъртане. Съдията не може да каже какъв брой е мощно това завъртане, тъй като и той го гледа, както ние ", разяснява Гергинов.

" Миналата година се навършиха 100 години футболно съдийство в България. През цялото това време софийските съдии са имали отговорността да свирят на всички места по страната. Да преброим какъв брой тима има от София в Първа и Втора лига. Та това е близо двумилионен град със студенти, идващи от цялата страна и чужбина. Докато учат в столицата, те натрупат процедура и опит. Не е удобно за никой арбитър от провинцията да свири на тим от родния му град. Докато за София не е по този начин. Това са причините и аз не съм ги измислил, постоянно е било по този начин ", изясни шефът на българските съдии.

Той разясни и за какво са почнали нападките към него.

" 90% от членовете на Съдийската комисия са остарели муцуни. Единственото ново име съм аз. Помолил съм сътрудниците да не взимат отношение. Затова офанзивите са напълно към мен и започнаха след Царско село – Лудогорец, когато се контузи Антон Недялков. Съдията и аз сме повода за тази травма. Онзи ден на мача ЦСКА – Лудогорец отидох на мача с тайната вяра да се видя с публицистите и да кажем кой какво мисли, само че това не се получи. Никой не прояви предпочитание. 40-50 минути след мача пущам малкия екран и виждам, че някой ваш сътрудник споделя: " Аз не запознат съм футбол, само че желая да кажа за съдийството “. Чудих се бил ли съм на дуела или не ", описа съдийският началник.

Гергинов внесе повече изясненост за какво Георги Кабаков не е управлявал първия полуфинал за Купата на България сред ЦСКА и Лудогорец. Както е известно, той свири мач на същото равнище, само че за Купата на Гърция.

" От други хора получих намек кой да свири този полуфинал. За Кабаков става дума. Той е нашият водещ арбитър. Той обаче получи доста влиятелна покана да свири 1/2-финал за Купата на Гърция. Дадох единодушието си да отиде, тъй като това е авторитет за българското съдийство. Чух се с Кабаков. Дадохме му мач във „ В “ група да се види по какъв начин е кондиционно. Беговата активност е 10-12 километра. След като се чухме с него, стана ясно, че е добре. Тогава потвърдихме присъединяване му в Гърция.

Най-напечените срещи предстоят на всички равнища. По никакъв метод никого не пазим. Когато един човек има проблем и има потребност от помощ, той се обръща към комшията си. Това, че Гърция има проблеми с рефери и се канят арбитри от цяла Европа, лицензирани за ВАР, виждаме такива от цяла Европа. Ако стартираме да вършим пречки на Кабаков, няма да отиде на никое място. За мен е чест, в който и да е спорт, да има български представител. Още повече за съдийството. Това е самопризнание за БФС. По всевъзможен метод ще го поддържаме, когато има покана ", добави някогашният рефер.

Гергинов даде образци и разяснява работата на публицистите. " Онзи ден, гледайки ЦСКА, ваш сътрудник сподели, че ЦСКА отстранил съветския БАТЕ Борисов. Аз мислех, че е от Беларус. Всички бъркат ".

Относно рецензиите против него, Гергинов добави: " Не знам по какъв начин хигиенистката чисти студиото на едно шоу - то плюнки, то знамение. Когато си пробвал като футболен арбитър и не си съумял, дай да ги плюем. Синът му е арбитър ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР