Председателят на съдийската комисия Костадин Гергинов даде обширна пресконференция по

...
Председателят на съдийската комисия Костадин Гергинов даде обширна пресконференция по
Коментари Харесай

Председателят на съдийската комисия: Нямаше дузпа за ЦСКА 1948

Председателят на съдийската комисия Костадин Гергинов даде обширна конференция във връзка множеството неточности позволени от реферите в българския хайлайф.

" Отклонявах всички предложения заради обстоятелството, че нямаше какво да се каже. Нашата концепция беше да дадем конференция идната седмица, само че нещата ескалираха по тази причина ускорихме нещата. Колкото и да ми е неприятно, нашите съдии позволиха неточности. Те бяха позволени, както от млади съдии, по този начин и от по-опитни съдии. Намеренията и задачите са едно, представянето на съдиите е друго. Никой не го интересува какви са нашите планове, а какво е представянето на терена ", сподели Гергинов.

Относно една от най-обсъжданите обстановки от миналия уикенд - отсъдената, а след секунди анулирана дузпа от Никола Попов за ЦСКА 1948 против Левски, Гергинов съобщи: " Най-голямата неточност не е позволена от Никола Попов имахме преди този момент различен арбитър, който не отсъди две очевидни дузпи. Никола Попов позволи неточност, че анулира решението си. Неговите думи бяха, че за него е имало симулация, превъртял си е обстановката в главата като на видео и е видял, че вратарят чуква леко топката. Съдийската комисия поддържа Никола Попов. От там идва цялата дискусия, че той промени решението си. Както ви споделих има много по-фрапиращи неточности, които позволиха нашите съдии. Прочетох, че неговата оценка е 8,4. Не е такава. Не считам, че не би трябвало да ви я споделям. Както неговата по този начин и на Ивайло Стоянов. Това си е наша конфиденциална информация. Не е отлична, клони към доста добра. Точната цифра да ви я кажа ли? Няма да ви я кажа. Не предстои на наказване. Той ще свири мач от Купата. Нямаше дузпа в обстановката, решението, което взе Никола Попов, е вярно. Ситуацията е доста надалеч от помощник съдията. Тялото на вратаря не му разрешава да види каквото и да било. Както споделя и УЕФА съдията би трябвало да има кураж да вземе самичък решение. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР