Председателят на политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев

...
Председателят на политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев
Коментари Харесай

Партия МИР пусна сигнал до прокуратурата заради закононарушения на министъра на околната среда и водите

Председателят на политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев пусна през днешния ден сигнал до основния прокурор Иван Гешев във връзка със съществени престъпления на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.
В своя сигнал Славчев показва, че Емил Димитров е издал заповед в нарушаване на законовите и нормативните условия, както следва: член 10 (4) и член 18. (1) на Закона за контролиране на водоснабдителните и канализационните услуги, както и член 5. от Наредба № 3/16.10.2000 година за изискванията и реда за изследване, планиране, одобряване и употреба на санитарно-охранителните зони към водоизточниците и оборудванията за питейно-битово водоснабдяване и към водоизточниците на минерални води, употребявани за лечебни, профилактични, питейни и хигиенични потребности.
„ Абсолютно неприемливо е който и да било министър да нарушава законите в България “, беше безапелационен водачът на партия МИР Симеон Славчев. Той акцентира, че със закъснялата заповед министърът на околната среда и водите Емил Димитров включва погрешна информация и трансформира месечния график за потребление на водата в бент. Камчия – 5,18 млн. куб.м/месец при 49% цялостен язовир или разполагаем воден размер 114,887 млн. куб.м към 14.12.2020 година
„ Ако вземем посочения в тази заповед воден размер и извадим водното количество от мъртвия размер на бент. Камчия, се вижда че има воден запас за 12,5 месеца за питейно-битови потребности (114,887 – 49,9/5,18 =12,5) “, сподели още Славчев и напомни, че размерът на бент. Камчия е 233,5 млн. куб. м.
 Симеон Славчев: Президентът избърза с датата на парламентарните избори (ВИДЕО) Симеон Славчев: Президентът избърза с датата на парламентарните избори (ВИДЕО)
Много подводни камъни има във връзка с идните парламентарни избори през март 2021 година в условия на пандемия. Това съобщи в...
„ С тези погрешна информация на процедура министър Емил Димитров спекулира с наличния воден запас за питейно-битово водопотребление. Тъй като водите от бент. Камчия се пречистват от двустъпална питейна пречиствателна станция ПСПВ Камчия, оборудвана с утаители и двуслойни пясъчно-антрацитови филтри, то е допустимо да се пречистят и водите от мъртвия размер. Така, че наличният сега общ воден запас в бент. Камчия ще покрие питейно-битовите потребности за 22 месеца (114,887/5,18 = 22,18). “, беше безапелационен Славчев.
„ От дейностите на министър Емил Димитров е видно първо, че водните първо запаси на бент. Камчия се ръководят неефективно, и второ, че с подаването на неверна информация от негова страна за наличния воден размер в бент. Камчия се цели съзнателно предизвикателство и оповестяване на водна рецесия за Бургас. Очевидно ръководещите не мислят действително за качеството и количеството на водата за българските жители, а по какъв начин да бъдат усвоени големи финансови средства за създаване на ВиК уреди към напоителните язовири Ахелой и Порой и то без работен план със сезонно проучване на качеството на водата, както и без разбор разходи-ползи, Оценка на въздействието върху околната среда и обществено разискване “, сподели ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
Той беше безапелационен, че издаване на заповед от министъра на околната среда и водите Емил Димитров за строителство на обект за питейно водоснабдяване от голяма важност за националната сигурност е отвън неговите пълномощия.
В своя сигнал Славчев упорства прокуратурата да направи инспекция за ръководството и контрола на използването на водите от питейния язовир Камчия, който е в листата на обектите от голяма важност за националната сигурност, както и нуждата от създаване на нови уреди за филтриране на води от 2 напоителни язовири без учредени санитарно-охранителни зони при съществуване на питеен язовир с учредени санитарно-охранителни зони и размер 233,5 млн. куб.м, както и на питейна пречиствателна станция „ Камчия “, работеща средногодишно под 50% от плановия си потенциал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР