Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и зам.-председател на

...
Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и зам.-председател на
Коментари Харесай

Цветан Цветанов е награден от Комисията по досиетата

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов получи грамота и почетен плакет от Комисията по досиетата за приноса му за разкриването на архивите на Държавна сигурност и комунистическите секрети служби, заяви уеб сайтът " Студия Трансмедия ". Това стана на конференцията на тематика " Документите на комунистическите секрети служби – действителност, обучение и памет ", която се организира във връзка председателството на комисията по досиетата на Европейската мрежа за предпазване на архивите на някогашните секрети служби за 2018 година

" Без присъединяване на всички обществени персони, в това число на господин Цветанов, комисията по досиетата нямаше да може да реализира това, което през днешния ден отчитаме като резултати ", сподели ръководителят на комисията Евтим Костадинов. И акцентира, че доверието на обществото към комисията пораства.

" Наградата е огромна чест за мен., благодари Цветанов. Той похвали смяната, която се направи в образователните проекти, е извънредно значима. " Сега децата ни ще имат опцията да знаят истината за този интервал от нашата история ", посочи той.

Комисията по досиетата ще продължи да работи в същия състав и същият ръководител, макар че мандатът им изтече още предходната година, тъй като резултатите от активността са доста положителни. Тази хвалба насочи Цветан Цветанов на извършената наскоро кръгла маса, на която бе регистрирана и досегашната работа на органа. За тази цел ще се наложи да се създадат законодателни промени, защото съгласно настоящия закон членовете на комисията и ръководителят имаха право единствено на два мандата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР