Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов

...
Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Рашидов обсъди с американския и германския посланик процеса на подобряване на медийната среда

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна през днешния ден с Н.Пр. Херо Мустафа, дипломат на Съединени американски щати и с Н.Пр. Кристоф Айххорн, дипломат на Германия в София. Темата на срещата беше партньорското съдействие сред трите страни в процеса на възстановяване на медийна среда и надграждането на заимоотношенията на България със Съединени американски щати и Германия. На срещата в зала „ Изток “ на Народното събрание участваха народните представители Тома Биков, Ася Пеева, Йордан Цонев, Иван Ченчев и Боряна Георгиева. Това оповестиха от пресслужбата на културната комисия.

Херо Мустафа и Кристоф Айххорн показаха подготвеност да споделят експертния капацитет на своите страни с България.



„ В глобализиращия се свят подобряването на медийната среда е поръчител за демокрацията, а битката с подправените вести изисква нашите общи старания . Българското държавно управление влага 20 милиона лв. на година за разпространяването на печатни издания, с цел да може всички жители да имат достъп до пазара, по тази причина „ Български пощи “ бяха натоварени с тази задача, а страната компенсира недостига, който се основава в бюджета на пощите. В България свободата на словото е обезпечена от Конституцията “, съобщи по време на срещата Вежди Рашидов.

Народните представители се сплотиха към концепцията да бъде употребен експертният опит на Съединени американски щати и Германия в подготовката на законодателни начинания, които могат да подсигуряват прозрачността на медийната благосъстоятелност. Двамата посланици благодариха за честния и открит разговор с Комисията по културата и медиите в Народното събрание.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР