Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов

...
Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Да направим Балканите най-интересната дестинация за културния туризъм

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов предложи през днешния ден България и прилежащите страни да обединят старания и Балканите да се трансфорат в най-интересната дестинация за културен туризъм.

Това стана по време на срещата- полемика в София, проведена от Министерството на туризма, на която участваха министър Николина Ангелкова и гостуващият у нас гръцки министър на туризма Хари Теохарис. Вежди Рашидов бе посетител на форума и поддържа напъните на българската страна за осъществения растеж в туризма.

„ Сигурен съм, че с общи старания можем да създадем Балканите най-привлекателната дестинация за културен туризъм, тъй като нашият регион е с извънредно богато завещание, земя на антични цивилизации. Защо да не създадем самобитен триъгълник – да вземем за пример от Анталия през Атина до Варна и дружно да покажем на туристите неповторимите монументи на трите страни.”, съобщи Вежди Рашидов.

Той е уверен, че съдействието сред България и Гърция ще спомогне за разкриването на скъпото ни завещание пред още по-голям брой туристи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР