Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Тошко Йорданов

...
Председателят на парламентарната комисия по култура и медии Тошко Йорданов
Коментари Харесай

Тошко Йорданов се закани на БНТ, как реагира Кошлуков

Председателят на парламентарната комисия по просвета и медии Тошко Йорданов от Има Такъв Народ се закани, че ще предложи съкращения в бюджета на Българска национална телевизия, в случай че министерствата на финансите и културата не дават информация за това по какви критерии се дефинират парите на малкия екран.

Предвиденият за Българска национална телевизия бюджет е малко над 82,5 млн. лева, за БНР - близо 55 млн. лева, а за Българска телеграфна агенция - 10,1 млн. лева, стана ясно при представянето на бюджета за 2022 година пред Комисията по просвета.

" Знам какъв брой коства една телевизия, знам какъв брой е 82,5 млн. лв.. Знаете ли какъв брой изкарва Българска национална телевизия от реклами? ", обърна се Йорданов към зам.-министъра на културата Весела Кондакова, която показа бюджета. " Между двете четения бих желал аргументация, другояче персонално аз ще предложа понижаване на бюджета, тъй като това са големи пари. След това при обикновено развиване на нещата и при нов общоприет шеф и при прекрасен бизнес проект и план в актуализацията на бюджета може да възстановим тези пари ", съобщи Тошко Йорданов.

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, който също участва на съвещанието, обаче сподели, че бюджетът не покрива потребностите на Българска национална телевизия. По думите му обаче националната телевизия ще се оправи. Той уточни няколко от потребностите, които съгласно него не са покрити от този бюджет - цифровизацията, разпространяването и правата за лъчение на спортни събития. Кошлуков добави, че след назначението му отпред на Българска национална телевизия е оправен бюджетният недостиг. " Когато аз пристигнах в малкия екран, той беше 43 милиона, а в този момент е към три-четири милиона ", сподели Кошлуков. По думите му са съвсем удвоени и приходите на малкия екран от реклама.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР