Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията
Коментари Харесай

Цветанов във Вашингтон: Световният еврейски конгрес оценил високо шествието на толератността

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов взе участие в годишната конференция на Американо-израелския комитет за публични връзки, която се организира във Вашингтон (САЩ), заяви пресцентърът на ГЕРБ.

В рамките на конференцията Цветан Цветанов организира среща с вицепрезидента на Световния еврейски конгрес Робърт Сингер, който изрази висока оценка за шествието на толерантността и единението, извършено в София на 10 март т. година във връзка 76 години от историческото избавяне на българските евреи през 1943 година, се добавя в известието.

Според Сингер това събитие е посочило толерантността и хуманността на българския народ.

Той споделил, че е имал опция в диалози с други балкански водачи да показа тази самодейност.

Цветан Цветанов го уверил, че българската страна има предпочитание да трансформира това шествие в годишно събитие.

Робърт Сингер даде доста висока оценка и за ролята на Цветан Цветанов като вицепремиер и министър на вътрешните работи по признаването на военното крило на Хизбула за терористична организация, добавя пресцентърът.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна и с президента на вашингтонския офис на Американския еврейски комитет Тоби Дершовиц. Двамата показаха високо мнение за равнището на двустранното съдействие при противодействието на антисемитски и други прояви на ненавист. Дершовиц означи, че българският народ е другарски надъхан към еврейския и това се потвърждава от поредност събития в българската история. Също по този начин, съгласно Дершовиц, заслужава да бъде маркирано определянето от страна на държавното управление на Бойко Борисов на специфичен координатор за битка с антисемитизма, както и приемането на работното определение за антисемитизма на Международния алианс за възпоменание на Холокоста.

Утре конференцията продължава с изявления на вицепрезидента на Съединени американски щати Майкъл Пенс, държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, водача на Демократическата партия в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър, кмета на Ню Йорк Бил де Блазио и доста други конгресмени и сенатори. Във вторник се чака да произнесе тирада и министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху. В рамките на конференцията не престават и двустранните срещи на Цветан Цветанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР