Председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер

...
Председателят на парламентарната група на Европейската народна партия Манфред Вебер
Коментари Харесай

Скандалът се разраства: Вебер иска ЕК да започне процедура срещу АстраЗенека

Председателят на парламентарната група на Европейската национална партия Манфред Вебер изиска Еврокомисията да стартира процедура за нарушаване на контракта за доставка на ваксини против " АстраЗенека " поради известията за складирани 29 млн. дози в Италия.

„ Ако това е истина, считам, че Комисията би трябвало незабавно да приготви процедура за нарушаване на контракта против " АстраЗенека ". Немислимо е оттук насетне да изнасяме каквито и да било дози от нея към останалата част на света, до момента в който сдружението не е готово да извърши контракта си с Европейски Съюз “, сподели той, представен от БНР.

" АстраЗенека " ни се смеят в лицето и също така вредят на репутацията на другите фармацевтични компании. Трябва да отвърнем на тази офанзива ", съобщи от своя страна председателката на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия. Вебер поддържа и въвеждането на по-стриктен механизъм за ограничение на износа на ваксини от Европейски Съюз: „ Ние споделяме имунизациите си с останалата част от света, само че би трябвало да схванем каква е действителността. Тази останала част от света не прави същото. Тя е егоистична и студена и ние, европейците, не би трябвало да бъдем наивни “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР