Председателят на парламентарната група на БСП  ще приеме и върне на

Председателят на парламентарната група на БСП  ще приеме и върне на ...

Зарков: БСП не може да загуби от по-честен вот, а машините осигуряват такъв

Председателят на парламентарната група на БСП  ще приеме и върне на президента мандата за съставяне на правителство. Това обясни зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков пред NOVA.

Относно машинното гласуване той каза, че за партията няма опасност да получи по-нисък вот след въвеждането му."Проведохме цялостна кампания за машинното гласуване. Това беше едно от основните ни послания. БСП не може да загуби от по-честен вот, а машините осигуряват такъв", категоричен е Зарков.

За по-възрастните избиратели той уточни, че не бива да се подценяват. Допълни, че работата с машините е изключителна лесна, текат и информационни кампании.

"Електоратът на БСП съвсем не е само възрастни хора, а и те нямат проблем да се оправят с тази машина, която е изключително проста за боравене", добави той.

Зарков коментира и нежеланието на партиите от протеста за преговори с БСП. По думите му обаче столетницата също е партия на протеста, не по-малко от другите - били част от недоволството от самото му начало.

"Истината е, че този парламент загуби шансовете си да просъществува и да създаде мнозинство, от което хората имаха по-голяма нужда, в деня, в който другите партии решиха да пришият БСП към ГЕРБ и ДПС", каза Зарков, като уточни обаче, че през последните четири години столетницата е била яростна опозиция на модела на управление.

Източник: varna24.bg