Председателят на парламентарната група БСП за България Георги Свиленски осъди

...
Председателят на парламентарната група БСП за България Георги Свиленски осъди
Коментари Харесай

Свиленски – неправомерно обвинен, осъди Темида. Искът му е за 100 хил. лева

Председателят на парламентарната група " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски осъди прокуратурата по тази причина, че в продължение на години той беше непозволено упрекван, оповестяват от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Първоинстанционният съд приема изказванието на Свиленски, че делото, точило се повече от 7 години, и по което той е оневинен, е траяло безразсъдно дълго.

Присъдени са му 15 000 лв. за морални вреди, 4500 лв. за имуществени и над 1300 лв. за разходи по делото, прецизират от Столетницата.

" За мен бе значимо неопровержимо да потвърдя невинността, да защитя положителното си име и името на партията, която съставлявам. И най-много да дам образец на всички българи, че си заслужава човек да се бори за правата си, даже те да са потъпкани от най-високо място. В продължение на години, служейки си с прокуратурата, политическите ми съперници спекулираха с мними обвиняване по мой адрес. Познавам ги и нямам доверие да ми се извиняват. Дано най-малко, когато прочетат това решение, малко да се засрамят ", разяснява Георги Свиленски, представен от Българска социалистическа партия.

Свиленски е предявил в Софийски градски съд иск за 100 000 лв. против държавното обвиняване, откакто беше наказан и оневинен по едно от делата към " Софийски парцели ", където е бил член на Съвета на шефовете.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР