Председателят на парламента Вежди Рашидов закри 48-ото Народно събрание (НС),

...
Председателят на парламента Вежди Рашидов закри 48-ото Народно събрание (НС),
Коментари Харесай

Вежди Рашидов разкри 48-ото НС: Дано следващите избори да донесат повече сигурност

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов закри 48-ото Народно заседание (НС), като преди този момент направи послание към депутатите.

Зная, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни, всеки от нас ще заплати тази цена, само че ние сме длъжни да запазим фантазиите си, длъжни сме да подтиснем пристрастеностите си и да забравим за сметки, да забравим за рейтингите и да помислим какво остава след нас на тази земя, уточни Рашидов. Апелирам към всички вас - вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и вложете разсъдък в бъдещето, тъй като народът чака резултати от нас, сподели той.

Моля се идващите избори да донесат на България повече сигурност, повече вяра и повече единство. Дано утрото е по-мъдро от вечерта, народът ни заслужава това, съобщи Вежди Рашидов и удари последния звънец на това Народно заседание.

Ето че пристигна краят на 48-ото Народно заседание - край непредвиден и предупреден, означи Вежди Рашидов. Прекрачих прага на този парламент като най-възрастния депутат с вяра след серия от викове, обиди, опълчване да опитаме да намерим разбирателството, баланс сред мечтаното, актуалното, вероятното и преплитайки порива, опита и познанието, да създадем дружно крачка напред, уточни той. И сякаш в първите мигове стана магията, само че уви, както постоянно, илюзията беше къса. Потопихме се още веднъж в познатата антиутопия - процедури, речи, почивки, гласувания, прегласувания, и отново взех да се запитвам, сътрудници: " Така докога? ", сподели ръководителят на Народно събрание.

Вежди Рашидов означи, че е поел отговорността да е ръководител на този парламент, вярвайки че с престижа си може да помогне да работи старателно, да се успокоят пристрастеностите и обществото също да си отдъхне от тази безкрайна серпантина. Но се оказа, че отново сме изправени пред следващ избор и отново се запитвам: " И по този начин докога, сътрудници? ", добави той. Според него народните представители би трябвало по-често да се замислят какво вършат тук и какво оставят, дали разрушават или съзидават.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР