Председателят на парламента Цвета Караянчева поздрави младежите, които се включиха

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева поздрави младежите, които се включиха
Коментари Харесай

Караянчева: Трябва да бъдем непримирими към корупцията

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави младежите, които се включиха в самодейността Ден на отворени порти в институцията на омбудсмана във връзка Международния ден за правата на индивида, написа Novini.bg.

``
реклама

На 10 декември 2019 година ръководителят на Народното събрание връчи на Диана Ковачева плакет на Народното събрание във връзка приемането от институцията на омбудсмана на най-високия статут – „ А “ за правозащитна организация. Този статут е доказателство, че националният омбудсман работи в цялостно сходство с условията на Парижките правила на Организация на обединените нации за правозащитните организации, акцентира Цвета Караянчева.

Няма по-естествено място от институцията на омбудсмана, където да приказваме за правата на индивида, означи ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева благодари за поканата и акцентира пред младежите, че е значимо да знаем правата и отговорностите си, а при съществуване на съответен проблем би трябвало да се сезират институциите, които да вземат решение за превъзмогването му. Българските институции и политици, както и младите жители на страната, би трябвало да бъдем непримирими към корупцията, към неправдите, които се случват, съобщи ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева прикани младежите самоуверено да изричат своите отзиви, да не се тормозят да споделят истината, да бъдат смели, непримирими в отстояването на правата и свободите си. Ако всички институции задоволително добре издигаме престижа си и се поддържаме, аз мисля, че с Ваша помощ, благодарение на обществото и на неправителствените организации, всички дружно ръка за ръка можем да създадем България още по-добро място за живеене, добави ръководителят на Народното събрание.

Омбудсманът Диана Ковачева уточни, че човешките права са значима и неотменима полезност в целия свят. Организирахме Ден на отворени порти по тематика, която е в унисон с тази на Организация на обединените нации и цели да се даде път на младите и те да бъдат дейни в отбраната на главните права, означи тя. Народното събрание е извънредно значима институция, в която тематиката за правата на индивида участва непрестанно, с всеки закон и всяка наредба, които се одобряват, добави омбудсманът.

С видеопослание към присъстващите на откриването на Деня на отворени порти се обърна американският дипломат Херо Мустафа.

Датата 10 декември е значима за всеки правозащитник, правист и човек, тъй като Декларацията за правата на индивида на Организация на обединените нации от 1948 година е фундаментална за развиването на човешките права и свободи, основа за оповестяване през 1950 година на 10 декември за Световен ден за правата на индивида.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР