Председателят на парламента на Сърбия Мая Гойкович осъди опита на

...
Председателят на парламента на Сърбия Мая Гойкович осъди опита на
Коментари Харесай

Гойкович осъди опита на демонстранти да влязат в парламента на Сърбия

Председателят на Народното събрание на Сърбия Мая Гойкович осъди опита на участници в митингите „ Един от пет милиона ” да влязат тази нощ в постройката на Събранието, предава МИЯ, представена от БГНЕС.
„ Осъждам остро насилствения опит за навлизане в Дома на Националното заседание. Привържениците на Алианс за Сърбия, предвождани от Бошко Обрадович (партия „ Двери ” – бел. ред.), които нападнаха постройката на РТС, градското заседание на Белград и които се саморазправят публицисти, в този момент направиха нов вандалски акт и дадоха да се разбере, че единственото им желание е да провокират безредици и да дойдат на власт без волята на жителите ”, съобщи Гойкович.
Според нея, с опита си да разбие вратата на Народното събрание благодарение на знамето на Сърбия, Обрадович е посочил, че не почита националните знаци на страната.
Сърбия е демократична страна, в която всички жители имат справедливост на мирни митинги, само че „ никой няма право да употребява принуждение в институциите ”. Парламентът е място за разговор на представителите на сръбските жители, а не място за провокиране и тласкане към принуждение, акцентира ръководителят на Народното събрание.
Тази нощ участници в митингите „ Един от пет милиона ” стигнаха до основния вход на Народното събрание, където бяха спрени от група цивилни лица и се стигна до конфликти сред тях.
Това провокира уредниците да стартират да тропат по вратата на Народното събрание и да скандират: „ Освободихме Ректората, ще освободим и Народното събрание ”.
Протестът приключи с предизвестие до полицията, че за идващото мероприятие няма да бъде изпратена информация, в случай че не бъде задържано лицето, което атакува преди седмица деятеля Срджан Маркович.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР