Председателят на парламента на Армения Ара Баблоян призова нацията да

...
Председателят на парламента на Армения Ара Баблоян призова нацията да
Коментари Харесай

Властта в Армения обвини Пашинян в безотговорност

Председателят на Народното събрание на Армения Ара Баблоян прикани нацията да показва нерешителност и въздържаност, а опозиционните водачи, които отхвърлят политическия разговор, да помислят за своята отговорност за възможни отрицателни събития, съобщи ТАСС.

" В последните дни доста хора повдигнаха глас от митингите, адресирани до арменските управляващи. Такива прояви на митинг са присъщи за демократичните страни ", сподели представителят, като добави, че за жалост са позволени нарушавания на закона и реда.

" Различни интернационалните организации, арменската диаспора в чужбина, гражданското общество, другите политически сили и управляващите приканиха за диалози, за полемика, с цел да се избегне утежняване на обстановката ", акцентира Баблоян.

 В Армения арестуваха водача на митингите
В Армения арестуваха водача на митингите

Премиерът Саркисян го упрекна в " изнудване "

Припомняме, че демонстрациите в столицата Ереван не престават към този момент седмици. Хиляди арменци се събират, с цел да изразят неодобрение от назначението на експрезиденра Серж Саркисян за министър председател. Те го упрекват във връзки с Русия, както и за бедността на част от популацията.

Оглавилият митингите опозиционер Никол Пашинян бе арестуван, откакто министър председателят Серж Саркисян прекъсна предавана по малкия екран среща сред двамата.

Според ръководителя на Народното събрание, арменският президент Армен Саркисян се е явил на протест и призовал водача Пашинян да седна на масата за договаряния. Но след срещата им в неделя " стана ясно, че Никол Пашинян не е подобаващ за политически разговор, ориентиран към отбягване на възможни неподходящи последици, облекчение на напрежението и започване на градивна работа ", сподели той.

В обстановка, когато водачите и уредниците на митингите " отхвърлят политическия разговор, избрали тактичност " всичко или нищо ", те би трябвало да схванат, че " поемат отговорност за развиването на обстановката и ще бъдат държани виновни за това ". представителят акцентира. " Армения разполага с всички политически и правни принадлежности, които да позволяват ситуацията по спокоен, ненасилствен метод ", сподели той.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР