Председателят на Будистката асоциация на Китай, Шъ Сюечън, подаде оставка

...
Председателят на Будистката асоциация на Китай, Шъ Сюечън, подаде оставка
Коментари Харесай

Обвиниха висшестоящ будистки монах в сексуален тормоз, той хвърли оставка

Председателят на Будистката асоциация на Китай, Шъ Сюечън, подаде оставка поради обвинявания в полов тормоз, предадоха международните организации.
Сюечън е абат на манастира Лунцюан в покрайнините на Пекин, консултант на китайското държавно управление по религиозните въпроси и един от най-влиятелните будистки водачи в Китай.
В края на предишния месец двама от монасите в Лунцюан разпространиха в китайските обществени мрежи дълъг 95 страници документ, в който се споделя за половия тормоз, упражняван от Сюечън по отношение на монахини в манастира.
В документа се разказва по какъв начин религиозният водач е изпращал известия със полово наличие на минимум шест монахини за да ги убеди да имат интимни контакти с него. Четири от тях се съгласили, като той им казвал, че сексът с него е неразделна част от будистката им подготовка, заяви Франс прес.
Сюечън отхвърли да е желал секс от монахини и да е упражнявал полов тормоз.
Будистката асоциация на Китай разгласи в оповестено на интернет страницата си изказване, че приема неговата оставка.
Скандалът е един от най-нашумелите, откакто придвижването "Аз също " (#MeToo) набра известност и в Китай. Хаштагът се появи към този момент няколко милиона пъти в китайската обществена мрежа Вейбо. Въпреки че половият тормоз е от тематиките, които обичайно се пренебрегват в китайското общество, придвижването "Аз също " към този момент трансформира метода на мислене на младото потомство, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР