Председателят на Националното ловно-рибарско сдружение Съюз на ловците и риболовците

...
Председателят на Националното ловно-рибарско сдружение Съюз на ловците и риболовците
Коментари Харесай

Председателят на НЛРС-СЛРБ е преизбран за вицепрезидент на FACE

Председателят на Националното ловно-рибарско съдружие " Съюз на ловците и рибарите в България " инж. Васил Василев беше избран отново с цялостно болшинство за втори мандат като вицепрезидент на Федерацията на европейските ловни асоциации за Източна Европа. Това стана на Генералната асамблея на FACE, извършена по време на Световното ловно ревю в Будапеща.

За уеб страницата SLRB.BG инж. Васил Василев показа:

" За мен е огромна чест да получа доверието на европейската ловна общественост, само че и отговорност, тъй като живеем във времена, в които ловът е подложен на изключителни земетресения и компликации ". Той сподели, че ще работи за реализирането на всички политики на Федерацията на европейските ловни асоциации, както и че ще отстоява позицията на българския ловджия в европейската общественост.

" Българският ловджия е откърмен с обич към природата и неговото място е в гората, а не зад компютъра. Наша работа като Съюз е да отстоим и защитим правата на нашите членове, задача, която слагам като предпочитана пред всичко друго. " - добави той.

Инж. Василев сложи като съществена цел съпротивата против цялостната възбрана на оловото в мунициите и рибарските принадлежности, както и битката за обезпечаване на по-дълъг директен интервал за България, в случай че тази възбрана мине през Европейските институции.

" Над 90% от българските ловци имат оръжие, пригодено само за оловни боеприпаси. Една такава възбрана ще обрече над 100 000 български ловци да закупят ново оръжие или да употребяват десетократно по-скъпи боеприпаси, което или ще ги откаже от заниманието им, или ще ги принуди да употребяват стоманени боеприпаси, което ще ги изложи на риск, тъй като пушките им не са пригодени за пукотевица с тях " - съобщи презибраният вицепрезидент.

Той акцентира, че покупателната дарба на българите е най-ниска в целия Европейски съюз и една такава обща възбрана не е обективна за по-бедните страни и тяхното население. В умозаключение той акцентира слабостите на досието на Европейската организация по химикали (ECHA) за възбраната на оловото и благодари на сътрудниците си за сериозната и добра обща работа по подготовката на мнения срещу тази възбрана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР