Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с президента

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с президента
Коментари Харесай

Вежди омайва Катерина Сакеларопулу в НС

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с президента на Гърция Катерина Сакеларопулу, която е на държавно посещаване в София, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание и гръцкият президент бяха единомислещи, че двете страни би трябвало да продължат интензивно да развиват двустранните си връзки и в региона на културата и туризма, както и да работят за насърчаването на парламентарната дипломация и съдействието.

Вежди Рашидов акцентира, че България и Гърция имат другарски и доброжелателни връзки от дълги години. По думите му принос за това имат и откритите връзки на групите за другарство в двата Народното събрание, уточни той и насочи покана за образуване на среща с ръководителя на Народното събрание на Гърция.

Президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу акцентира, че се радва да се запознае с ръководителя на Народното събрание, за който знае, че е ваятел със международна популярност. Тя уточни, че в диалозите по време на извършените срещи от формалната й аудиенция в България са удостоверили здравите връзки и другарски връзки сред двете страни.

Гръцкият президент напомни, че след събитията в Украйна връзките сред двете страни са се разширили и в региона на енергетиката, което има стратегическо значение за целия район и за Европейския съюз.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев удостои гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с медал „ Стара планина “ с лента за нейните заслуги за развиването на двустранните връзки сред двете страни. Двамата отдадоха респект пред Паметника на Незнайния боец, след което организираха и диалог на „ четири очи “, последван от диалог сред делегациите на България и Гърция.

Служебният министър-председател Гълъб Донев също срещна с президента на Гърция. В рамките на обяда, даден в чест на госта, министър председателят Донев подчертава върху дейното съдействие на всички нива сред България и Гърция, и постоянния политически разговор, който поддържаме както на двустранна основа, по този начин и на многостранно равнище.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР