Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи специалния приз „Изборът

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи специалния приз „Изборът
Коментари Харесай

Крепостта "Баба Вида" спечели специалния приз „Изборът на българите”

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи специфичния приз „ Изборът на българите " на тържествената гала, на която бяха оповестени Годишните награди в туризма. Наградата завоюва музей-крепост „ Баба Вида " - Видин и беше получена от кмета на Видин Огнян Ценков.



Председателят на Народното събрание означи, че на драго сърце връчва наградата, извоюван в конкуренция с доста национални обекти. България е прелестна страна и с помощта на взаимните старания на държавното управление, общините, браншовите организации и бизнеса може да предложи прекрасен конкурентноспособен артикул, акцентира Цвета Караянчева. Тя изрази поддръжка за самодейността на Министерството на туризма България да се трансформира в целогодишна туристическа дестинация.

През идващите шест месеца България ще ръководи Съвета на Европейски Съюз и това е неповторим късмет да представим страната ни като атрактивна туристическа дестинация, означи ръководителят на Народното събрание и изрази убеденост, че туристическият отрасъл ще оползотвори тази опция.

Кметът на Видин Огнян Ценков благодари на всички, които са взели участие в гласуването и са дали гласа си за крепостта „ Баба Вида ". Тя е знак, тя е последната цитадела на българската страна, акцентира той.

Министърът на туризма Николина Ангелкова уточни, че годишните награди дават опция да се откроят най-качествените артикули в туристическия отрасъл. България има дадености за това да бъде целогодишна туристическа дестинация и може да развива всички типове туризъм, акцентира тя. Министърът на туризма означи, че за първите 10 месеца на годината България е била посетена от повече от 8 милиона туристи и това е причина този бранш на стопанската система да се утвърди като един от водещите й браншове.

На оповестяването на Годишните награди в туризма участваха столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, ръководителят на Комисията по икономическата политика и туризъм на Народното събрание Петър Кънев, народни представители, ректорът на СУ „ Св. Климент Охридски " Анастас Герджиков и други.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР