Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения Богоявленски

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения Богоявленски
Коментари Харесай

Цвета Караянчева присъства на Богоявленския водосвет в Кърджали

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва на тържествения Богоявленски водосвет в Кърджали, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание..

Тя одобри строя на представителните роти на Съвместното командване на Специалните интервенции, на чело с генерал-майор Явор Матеев. Водосветът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай в манастира „ Св. Йоан Предтеча “.

По време на ритуала бяха осветени войнските флагове . Цвета Караянчева участва на обичайното мятане на кръста във водите на река Арда и на ритуала за деца, който се състоя в специфичен басейн в двора на манастирския комплекс.

Председателят на Народното събрание поздрави Величко Карабоюков, който извади кръста от реката и Васил Атанасов, уловил разпятието в басейна, и им пожела да се радват на здраве и берекет през цялата година.

-->

Стотици християни в Кърджали уважиха Йордановден - денят, в който православната черква празнува кръщението на Исус Христос. Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай насочи молитва за протекция и плодородна мощ на христолюбивото българско войнство, за мир над Отечеството ни и по света, за здраве и процъфтяване на православния ни народ.

След тържествената гала, формалните посетители разговаряха с децата от неделното учебно заведение по вероучение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР