Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева потърси подкрепа от Германия

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева потърси подкрепа от Германия
Коментари Харесай

Председателят на НС потърси подкрепа за Шенген от Германия и Австрия

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева потърси поддръжка от Германия и Австрия за бързо присъединение на страната ни към Шенген. По време на конференция в Талин на ръководителите на парламенти на страните от Евросъюза, през днешния ден беше разисквана сигурността в Европа и провокациите, свързани с миграцията и Брекзит. В заключителния документ на форума като един от значимите цели се слага и интеграцията на Западните Балкани.

В Талин, пред парламентарните шефове от цяла Европа страната ни ясно съобщи, че е посочила по какъв начин се оправя с защитата на външната граница на съюза, в изискванията на невиждан миграционен напън. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева акцентира пред шефа на немския Бундестаг, че разчитаме на поддръжка за Шенген. Волфганг Шойбле е водеща фигура в партията на канцлера Меркел и политик с основна роля във значими събития в Германия - измежду тях и подготовката на контракта за обединяването през 90-та година. Караянчева благодари за немската помощ в правосъдната промяна, вътрешната сигурност и защитата на границите.
Цвета Караянчева - ръководител на Народно събрание: Запознах господин Шойбле с напредъка на България, по какъв начин пазим границите, какви са нашите стремежи и по какъв начин е редно България към този момент да бъде в Шенген. Той сподели, че България работи интензивно, този прогрес се вижда от цяла Европа.
Миграционната политика и решаването на споровете са един от основните моменти в заключителния документ на форума. В него се отделя особено внимание и на Западните Балкани, в подтекста на сигурността в Европа.

Европейската вероятност на страните от Западните Балкани би трябвало да се основава на сполучливите промени и напредъка в договарянията, подчертаха участниците във форума.

Интеграцията на тези страни е приоритет и на австрийската външна политика, стана ясно на среща с ръководителя на Националния съвет на Австрия. В Талин, страната ни получи позитивни мнения за българското председателство. И от индивида, който ръководеше отминалото естонско - Клен Яратс.
Клен Яратс - шеф на Европейския департамент към държавното управление на Естония: Дотук се справяте добре. Не можем да сме недоволни, че към този момент приключихте част от работата, която ние оставихме незавършена.
Казва, че председателството минава по-лесно, в сравнение с е очаквал, а резултатите от българското занапред предстоят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР