Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Фестивал на българския

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Фестивал на българския
Коментари Харесай

Караянчева и Ангелкова популяризират Източните Родопи от Къджали

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Фестивал на българския обичай и просвета " Бъдеще с обичаи - Кърджали 2019 година ". На нов мост над река Арда тя води най-дългото хоро , водено от 10-метров трикольор. Целта е да се разпространява неповторимото културно-историческо завещание на Източните Родопи , оповестява Народно събрание.

" Фестивалите освен основават въодушевление и многообразие за локалните поданици, те пазят традициите и са мотив доста посетители да посетят района ", разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова.

" Родопчани сме извънредно гостоприемни и слънчеви хора ", изяснява Караянчева.

Председателят на Народното събрание добавя, че с цел да усетиш Родопа планина, има няколко неща, които би трябвало да вкусиш, да чуеш, да почувстваш - родопската ария, която се пее от сърце, да чуеш родопската гайда, да усетиш и видиш природата в Родопите.
 Ангелкова ще популяризира български забележителности пред съветски туроператори
Ангелкова ще популяризира български забележителности пред съветски туроператори

След 30 септември туристическите обекти би трябвало да са вписани в единна система

Отчитайки значимостта на форумите , съхраняващи българските обичаи и просвета в промените на Закона за туризма предложихме текстове , с които се регламентира вписването и поддържането на специфичен указател на туристическите забележителности, фестивали и събития в районите, както и отговорности за лицата, които ги стопанисват, добавя Ангелкова.

По думите й, по този начин ще се подсигурява запазването на туристическите атракции и ще се даде опция за секторно финансиране , а фестивалът " Бъдеще с обичаи " в Кърджали ще бъде от първите включени в регистъра .

Според данни на Национален статистически институт в местата за настаняване с 10 и повече кревати в област Кърджали за интервала януари-юли са отседнали повече от 20 хиляди посетители .

Кърджали е включен в 12 винено-кулинарни дестинации, като част от дестинация " Родопи ". Областта участва и в 8-те културно-исторически дестинации - в " Магията на източните Родопи ". И в двата плана са включени забележителностите " Перперикон " и " Татул ".
 Ангелкова разиска нови туристически обекти в Брюксел
Ангелкова разиска нови туристически обекти в Брюксел

Проектите ще бъдат препоръчани за финансиране в идващия програмен период
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР