Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри благотворителната фотоизложба "Дари

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри благотворителната фотоизложба "Дари
Коментари Харесай

Благотворителна фотоизложба в парламента насърчава донорството

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри благотворителната фотоизложба "Дари живот ", оповестяват от пресцентъра на Народното събрание.

Експозицията има за цел да поддържа и насърчи донорството в страната, както и да насочи вниманието към проблемите, положителните практики при реализирането на донорски обстановки и увеличение на броя донори. Събитието се провежда от Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите с ръководител Антон Кутев взаимно с Неправителствени организации "Сдружение на пациентите с дихателна непълнота и белодробна трансплантация ".

Трябва да върнем живота на хората, нуждаещи се от трансплантация, с всички сили и по тази причина дано бъдем положителни и да се обединим, е призовала ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева е отбелязала, че законодателната институция е съпричастна към идеята на благотворителната самодейност. По думите й е належащо обществеността да бъде по-добре осведомена за следствията и за опциите на трансплантираните хора да водят естествен метод на живот. Трябва да подадем ръка на организациите, които се борят за това трансплантациите да се реализират по-бързо, е показала Караянчева.

Председателят на Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите Антон Кутев е споделил, че донорството е обща идея и на всички, които изпитват състрадание към ориста на болните. Мисията на изложбата е да подпомогнем донорството дотам, че то да се усили седем пъти и страната ни да стане пълноправен член на "Евротрансплант ", е показал той и е допълнил, че изгубените животи ще се трансфорат в късмет за доста други. Антон Кутев благодари на всички парламентарни групи за безрезервното им присъединяване в благородната самодейност.

Заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков е отчел обединените старания на народните представители, изпълнителната власт и неправителствените организации за общия им блян да се подарява живот. Хората, които имат сходни проблеми, би трябвало да получат шанса това да се случва в България, е декларирал той.
С откриването на експозицията стартира акция за набиране на средства за практическо подкрепяне за създаване на паметници-чешми на донора в няколко български града. Съгласие за реализация на направените дарения досега са получени от общинските управления на Троян, Плевен, Шумен, Велики Преслав, Варна и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР