Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с министъра на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с министъра на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева разговаря с министъра на външните работи на Беларус Владимир Макей

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с министъра на външните работи на Република Беларус Владимир Макей. Гостът е на посещаване в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Между България и Беларус съществуват постоянни връзки на другарство и съдействие, построени на основата на обичайните исторически връзки, културната непосредственост и взаимното почитание сред нашите два народа, подчертаха по време на диалога Цвета Караянчева и Владимир Макей. Двамата дадоха висока оценка на политическия разговор, който по думите им се развива доста интензивно.



Необходимо е да поставим старания за задълбочаване на съдействието във всички сфери от съвместен интерес, да внесем повече динамичност, с цел да използваме целия капацитет за развиване на нашите връзки, съобщи Владимир Макей. България и Беларус имат построена солидна двустранна договорно-правна база, която непрекъснато се актуализира и усъвършества и е причина за по-нататъшното ползотворно съдействие, акцентира той.

Има благоприятни условия за развиване на контактите сред нашите две страни – както политически, по този начин и стопански, означи на срещата ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на добави, че България и Беларус могат да работят за по-интензивното развиване на контактите и в сфери като стокообмена, културата, туризма. България отдава огромно значение на развиването на двустранните връзки в региона на туризма, като един от главните ни цели е повишаването на двустранния туристопоток, уточни тя.

Захариева ще се срещне с външния министър на Беларус

Междупарламентарните срещи и контакти могат да оказват помощ доста за усилването на ползотворния разговор, означиха Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Владимир Макей. Като ръководител на българския парламент се наемам да работя за усилване на контактите сред двата Народното събрание и групите за другарство, които според мен могат да бъдат потребни и да допринесат за усилване на контактите във всички други области, съобщи Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.



Председателят на Народното събрание уточни, че е доста значима работата на Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо съдействие. Срещите на тази комисия през последните години се организират регулярно и чакам скоро да доведат до съответни резултати, добави Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

В диалога взе участие и ръководителят на Групата за другарство с Беларус в Народното събрание Васил Антонов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР