Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателят на Комисията

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателят на Комисията
Коментари Харесай

Караянчева и Дариткова се срещнаха със здравни служители в парламента

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и ръководителят на Комисията по опазването на здравето Даниела Дариткова се срещнаха с управлението на Българската асоциация на експертите по здравни грижи, осведомиха от пресцентъра на Народното събрание.

Те показаха пред ръководителя на българския парламент свое отворено писмо по отношение на ескалацията на спонтанни митинги на експертите по здравни грижи. В писмото си упорстват за разговор и намиране на политическо единодушие за почтени хонорари, положителни условия на труд, професионална подготовка и кариерно израстване. От страна на управлението на асоциацията обявиха, че са подготвени да бъдат потребни в тази обстановка и приканиха страната да влезе в ролята на регулатор.

На срещата беше споделено мнението, че отговорността за решаването на част от проблемите е на управленията на съответните лечебни заведения и че е допустимо да се търсят по места работещи решения.

От страна на Народното събрание беше изразена подготвеност за продължаващ разговор по проблематични тематики в бранш опазване на здравето. Обсъдена беше и концепцията за основаване на обединен стандарт, съгласно който образуването на заплатите да става съгласно професионалните отговорности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР