Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше приета на аудиенция

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше приета на аудиенция
Коментари Харесай

Караянчева с покана към императорското семейство на Япония за визита в България

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше призната на визита при японския император Акихито. След диалога тя заяви, че е поканила представител на императорското семейство да посети страната ни. Българска парламентарна делегация е на публично посещаване в Токио. От Япония предават специфичните ни пратеници Надежда Василева и Лъчезар Ораков.

В императорския замък в сърцето на Токио през днешния ден се говореше за България. Акихито, 125-ият японски император, пази скъпи мемоари от родината ни. А ръководителят на Народното събрание посочи българското почитание и благосклонност към народа на Япония и я дефинира като основен фактор в международната политика.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Японският император храни доста топли усеща към България, описах му по какъв начин се развиваме сега, поканих член на императорското семейство по случай празниците, които следващата година ще честваме - 110 години от определяне на контактите, 80 години от определяне на дипломатически връзки. Говорихме за японските вложения в България и той доста се зарадва, че има толкоз сполучливи вложения в нашата страна.
Цвета Караянчева е срещнала император Акихито с положителната бизнес среда в България и упованията да продължи капиталовият интерес на Япония. И го е уверила, че връзките сред двете страни са приоритет за външната ни политика. Днешната среща подсети на японския император за далечната 1979 година Тогава като престолонаследник, дружно със брачната половинка си, той посещава България.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание:Спомня си доста добре какъв брой доста хора е имало на посрещането, какъв брой музика, има фотография, на която той и Мичико играят хоро. И аз го попитах дали се е научил да играе българско хоро, научил се е.
Акихито нарушава традициите на една от най-старите монархии в света, като се дами за Мичико - момиче, което не е от висшата аристокрация. И в двореца последователно се случват промени. А императорското семейство постоянно е покрай хората. Сега Акихито към този момент е решил да се отдръпна от престола през април. Опасява се, че няма да може да извършва отговорностите си, поради напредналата възраст и здравословни проблеми.

Заради волята на Акихито, в Япония влезе в действие закон, който разрешава на императора да се отдръпна от властта. Това ще се случи за първи път от 200 години насам. Така от май следващата година Япония ще има своя 126-ти император - престолонаследникът Нарухито.
 Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева се срещна с японския император Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева се срещна с японския император
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше призната на визита при японския император Акихито. Българска парламентарна делегация е на о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР