Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи порицание на народните

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи порицание на народните
Коментари Харесай

След размириците в НС: Шестима депутати с порицание, а Костадинов - отстранен от заседанието

Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи неодобрение на народните представители Георги Георгиев, Деян Николов, Емил Янков, Стоян Таслаков, Славчо Крумов и Костадин Костадинов за нарушение на реда в залата. 

 

Преди това съвещанието беше прекратено поради напрежение в пленарната зала, откакто депутати от „ Възраждане “ се пробваха да попречват Явор Божанков от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ да приказва от трибуната. След възобновяване на съвещанието Божанков още веднъж опита да обоснове своя избор по гласуваното по-рано проекторешение за избор на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси. Депутати от „ Възраждане “ отново наобиколиха трибуната на Народното събрание. 

 

Уважаеми сътрудници от „ Възраждане “, това, което вършиме е противоконституционно, обърна се Росен Желязков към тях. Думата единствено аз мога да я давам, единствено аз мога да я лишавам, уточни той. 

 

След като депутатите от „ Възраждане “ отпред със своя ръководител не се съобразиха с думите му, Желязков в профил Костадин Костадинов от съвещанието. Заради напрежение в залата, ръководителят на Народното събрание разгласи, че закрива днешното съвещание.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР