Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи наказание порицание на

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи наказание порицание на
Коментари Харесай

Заради нарушаване на реда в НС: Наказаха шестима депутати и отстраниха Костадинов

Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи наказване " неодобрение " на народните представители Георги Георгиев, Деян Николов, Емил Янков, Стоян Таслаков, Славчо Крумов и Костадин Костадинов за нарушение на реда в залата

Преди това съвещанието беше прекратено поради напрежение в пленарната зала, откакто депутати от " Възраждане " се пробваха да попречват Явор Божанков от " Продължаваме промяната-Демократична България " да приказва от трибуната. След възобновяване на съвещанието Божанков още веднъж опита да обоснове своя избор по гласуваното по-рано проекторешение за избор на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси . Депутати от " Възраждане " отново наобиколиха трибуната на Народното събрание. 



" Уважаеми сътрудници от " Възраждане ", това, което вършиме е противоконституционно ", обърна се Росен Желязков към тях. " Думата единствено аз мога да я давам, единствено аз мога да я лишавам ", уточни той. 

След като депутатите от " Възраждане " отпред със своя ръководител не се съобразиха с думите му, Желязков в профил Костадин Костадинов от съвещанието и разгласи, че закрива днешното съвещание.

Последва спор сред Кирил Петков и Костадин Костадинов в стаята на " Възраждане " в Народното събрание. 

Петков отиде при водача на третата политическа мощ, с цел да приказват по отношение на случилото се в зала, само че вместо това Костадинов изгони съпредседателя на втората политическа мощ.



" Исках да им кажа ясно, че без значение какъв брой невъзпитани и дебелашки са техните обноски, аз желая да ги уведомя, че това, което вършат е противоконституционно . Влизам в тяхната стая с опция да си поправят грешката. С тези хора не може да има диалог ", съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Тези хора са срам за човешкия жанр. Петков влезе в стаята ни, споделих му да излезе, тъй като водим персонални диалози той сподели, че няма да излезе. Какво можех да направя ", уточни от своя страна Костадинов.

" Ние няма да поддържаме нито една кандидатура за ръководители на комисии, по тази причина и не гласувахме за Пеевски . Това държавно управление е делегитимирано ", разяснява още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР